Aviko logo
Pestoburger met rucola en parmezaan

Pestoburger met rucola en parmezaan


20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Frieten (750 g)
  • 2 el olijfolie
  • 4 runderburgers
  • 3 el mayonaise
  • 1 el groene pesto
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 harde witte broodjes
  • 25 g rucola
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • 4 halfgedroogde tomaatjes
  • 4 prikkers

Bereiding:

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de burgers in 10 minuten mooi bruin en net gaar.
Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mayonaise met de pesto. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in halve ringen.
Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de rucola. Leg er de runderburgers op. Verdeel er de tomaat, de pestomayonaise en de ui over. Rasp royaal Parmezaanse kaas boven de burgers.
Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes. Steek door elke burger een prikker met een halfgedroogd tomaatje. Serveer met de friet.

Een sappige runderburger met een dikke laag romige pestomayonaise en royaal geraspte Parmezaanse kaas. Daar is perfect krokante friet een must bij!

Tip: Maak je de runderburgers zelf? Voeg dan ook aan het gehakt 1-2 eetlepels groene pesto toe voor extra smaak.

Benodigd product:

Voedingswaarden per persoon:

1130 kcal
38 g eiwit
68 g vet waarvan 17 g verzadigd
88 g koolhydraten
8 g vezels
3 g zout