Aviko logo
Vispannetje met dille, Fijne friet en haricots verts

Vispannetje met dille, Fijne friet en haricots verts


20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Fijne Frieten (750 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visbouillon
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 400 g diverse soorten visfilet (zie tip)
  • 100 g gekookte mosselen
  • 100 g roze garnalen
  • 250 g haricots verts
  • 3 takjes dille
  • Citroenmayonaise (pot), voor erbij

Bereiding:

Snipper de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Smelt in een braad- of hapjespan de boter. Fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut mee.
Schenk al roerend met een garde langzaam de wijn en vervolgens de bouillon erbij, en klop tot een gladde saus.
Voeg de slagroom toe en klop de saus weer glad. Verwarm nog 2 minuten zachtjes tot de saus licht gebonden is.
Snijd de vis in blokjes. Dep de vis, de mosselen en de garnalen droog met keukenpapier. Voeg ze aan de roomsaus toe. Verwarm nog ca. 8 minuten zachtjes, tot de vis net gaar is.
Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de steelaanzet eraf en kook de haricots verts in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Hak de dille fijn. Voeg de dille toe aan het vispannetje en breng op smaak met zout en peper.
Serveer het vispannetje met de haricots verts, de friet en de citroenmayonaise.

Een klassiek vispannetje hoort in ieders receptrepertoire. Kies je favoriete vissoorten en serveer met knapperige Fijne friet en haricots verts. Citroenmayonaise mag niet ontbreken!

Tip: Neem je favoriete vissoorten voor dit heerlijke vispannetje: witvis als kabeljauw en snoekbaars, zalm en denk ook zeker aan forel. Restjes vis zijn ook heel geschikt voor een vispannetje!

Benodigd product:

Voedingswaarden per persoon:

940 kcal
35 g eiwit
57 g vet waarvan 21 g verzadigd
65 g koolhydraten
8 g vezels
2,5 g zout