Aviko logo
Vlaams stoofvlees met salade en friet met bearnaisemayonaise

Vlaams stoofvlees met salade en friet met bearnaisemayonaise


40 min bereidingstijd + 2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Frieten (750 g)
  • 800 g rundersukade
  • 2 uien
  • 25 g roomboter
  • 1 flesje donker trappistenbier (330 ml)
  • 250 ml vleesfond of -bouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 el appelstroop
  • 4 dikke plakken ontbijtkoek
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 75 g slamelange naar keuze
  • 3 el bearnaisemayonaise (pot)

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Snipper de uien.
Smelt in een braadpan de boter. Bak het vlees in 2 of 3 porties bruin. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de uien 3 minuten. Doe het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond of bouillon langs de rand in de pan. Voeg de laurier en de appelstroop toe.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Breng het stoofvocht aan de kook. Draai het vuur meteen laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
Klop intussen een vinaigrette van de wijnazijn, de honing en de mosterd. Klop er druppelsgewijs de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de slamelange aan met de vinaigrette.
Serveer de friet met het stoofvlees, de salade en de bearnaisemayonaise.

Stoofvlees met krokante friet en bearnaisesaus: om je vingers bij op te eten zo lekker!

Tip: Garneer het stoofvlees met een paar takjes platte peterselie.

Benodigd product:

Voedingswaarden per persoon:

1140 kcal
50 g eiwit
64 g vet waarvan 13 g verzadigd
83 g koolhydraten
8 g vezels
2,4 g zout